Een energielabel voor een appartementencomplex aanvragen?

Wilt u een energielabel voor een appartementencomplex aanvragen? Dit is voordeliger bij Energielabel Woning, dat het sinds 1 januarie 2021 verplichte document volgens de NTA 8800-norm vaststelt. Dit bedrijf bestaat louter uit gecertificeerde experts die binnen vijf dagen de zaak op orde hebben. Energielabel Woning werkt door heel Nederland tegen vaste tarieven, waarbij geen addertjes (bijkomende kosten) onder het gras zitten. Het verstrekte NTA 8800-energielabel is daarna nog tien jaar geldig. Een energielabel voor uw appartementencomplex is niet alleen verplicht, het vertelt u vanzelfsprekend alles over de energetische staat van het pand, en hoe deze te optimaliseren.

Tarief €50,- incl. btw bij een energielabel

✅  Advies voor één labelklasse hoger, vaak met simpele aanpassingen;

✅ Uw woning sneller verkocht

✅ Uw woning €6.000,- meer waard bij de verkoop;

✅ Inzicht in de besparingsmogelijkheden

Voor een appartementencomplex een energielabel vaststellen: hoe werkt het?

Hoe gaat het in de praktijk wanneer u voor uw appartementencomplex een energielabel volgens de NTA 8800-norm aanvraagt? U doet dit het snelste door het online contactformulier in te vullen, waarna u een bevestiging krijgt. Binnen 24 uur wordt een afspraak ingepland met een energieadviseur. Vervolgens komt deze langs, meet de woning in en maakt foto’s en berekeningen via de speciale software. Binnen vijf werkdagen is het rapport opgesteld en heeft u voor uw appartementencomplex het energielabel in handen. Betalen doet u achteraf per factuur. De tarieven gelden in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

→ Direct afspraak maken

Energielabel woning

€ 249,- voor alle woningen tot 100m2.

R
Wij werken in heel Nederland
R
Binnen 5 (werk)dagen uitgevoerd
R
Energielabel volgens NTA 8800 norm
R
Wij zijn een erkend bedrijf
R
Wij zijn BRL9500-W gecertificeerd
R
Betaling achteraf per factuur
R
Meerprijs per 25m2 slechts € 25,-
huis verkopen groningen

Energielabel voor een appartementencomplex aanvragen bij Energielabel Woning

Energielabel Woning werkt secuur en snel. Een energielabel voor een appartementencomplex aanvragen bij dit erkende bedrijf betekent transparante communicatie en vriendelijke service via één aanspreekpunt. De energieadviseurs zijn actief in heel Nederland, zodat de kosten gedrukt kunnen worden: voor een woning tot 150 m² is het tarief € 275,- inclusief btw en all in. Voor elke 50m² extra wordt € 50,- in rekening gebracht. Wilt u dus een energielabel voor uw te verkopen of verhuren appartementencomplex aanvragen op de korte termijn, waarbij alles wettelijk voor elkaar is, dan neemt u contact op met Energielabel Woning. Dit is overigens een onderdeel van het gerenommeerde Keuringshuis, de overkoepelende instantie waar u terecht kunt voor eenzelfde energielabel voor uw bedrijfspand.

De meest gestelde vragen

Hier geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent het energielabel volgens de normen van 2021. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer is een energielabel verplicht?

 • Met de huidige regelgeving is een energielabel verplicht bij de overdracht van de woning. De overdracht wordt verzorgd door de notaris. U dient het label naar de notaris te versturen ALVORENS de overdracht plaatsvindt;
 • Tevens is het verplicht om bij verhuur van de woning een energielabel te overhandigen;
 • Per 1 januari 2022 veranderen de regels en dienen woningen al voorzien te zijn van een energielabel voor deze geadverteerd worden.

Wat voor informatie staat er op het label?

Het label bestaat uit ca. 10 pagina’s over de energetische staat van de woning en bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Wat zijn de sancties als ik geen energielabel heb bij de overdracht?

Als verkoper bent u verplicht om bij de woningoverdracht een energielabel te overhandigen. Indien u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen, dan kunt u achteraf een brief van de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)’ ontvangen met een boete. Hierna dient u vooralsnog te zorgen voor een energielabel.

Wat kost een energielabel?

Het energielabel kost € 249,- incl. btw tot 100m2 oppervlak. Per 25m2 extra geldt er een toeslag van € 25,-. Bekijk voor meer informatie onze tarieven pagina.

Wanneer kan ik het energielabel verwachten?

Nadat wij de opname ingepland en uitgevoerd hebben, kunt u het label binnen 4 werkdagen per mail verwachten.

Zijn jullie gecertificeerd?

Energielabelwoning.nl is gecertificeerd conform BRL9500. Om als bedrijf zijnde gecertificeerd te zijn, moet een bedrijf voldoen aan meerdere eisen. Deze eisen zijn opgenomen in de BRL9500. Met deze certificering zijn wij bevoegd om energielabels te registreren in de landelijke database van de overheid (RVO).

Waar kan ik zien of mijn energielabel geregistreerd is?

Het label wordt geregistreerd in de landelijke database. Dit kunt u opzoeken via deze link.

Hoelang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de opnamedatum. Na het verstrijken van de geldigheidsduur, dient er een nieuwe inspectie uitgevoerd te worden.

Waarom Energielabelwoning.nl

 • Enkel gecertificeerde mensen met jarenlange ervaring;
 • Één aanspreekpunt en direct een afspraak;
 • Een vaste all-in prijs zonder bijkomende kosten;
 • BRL9500 gecertificeerd.

Verzorgen jullie ook energielabels voor bedrijfspanden?

Voor energielabels voor bedrijfspanden verwijzen wij u graag door naar de website van Keuringshuis.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een keuring voor het energielabel van uw woning? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op om de keuring in te plannen.


  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik ga akkoord met de betalingsverplichting achteraf na levering energielabel*

  Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

  Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag  te woord.

  aankoopmakelaar groningen