Energielabel voor uw huis aanvragen? Energielabel Woning doet het snel en voordelig

Een energielabel voor een huis aanvragen wanneer deze de verkoop of verhuur in gaat, is sinds 1 januari 2021 verplicht gesteld door de overheid. Natuurlijk om de uitstoot van CO2 terug te dringen, maar ook om eigenaren met minder kosten op te schepen. Duurzaamheid en besparing gaan namelijk vaak hand in hand. Een energielabel voor uw huis aanvragen doet u bij het erkende Energielabel Woning, dat te werk gaat volgens de NTA 8800-norm. De energieadviseurs werken in heel Nederland tegen scherpe tarieven. Voor een woning tot 100 m² wordt € 249,- gerekend, lager dan bij andere bedrijven. Uw energielabel, dat u binnen vier werkdagen na bezoek van één van de medewerkers ontvangt, is vervolgens tien jaar geldig.

Tarief €50,- incl. btw bij een energielabel

✅  Advies voor één labelklasse hoger, vaak met simpele aanpassingen;

✅ Uw woning sneller verkocht

✅ Uw woning €6.000,- meer waard bij de verkoop;

✅ Inzicht in de besparingsmogelijkheden

Het aanvragen van een energielabel voor uw huis of appartement

Het aanvragen van een energielabel voor uw huis of andere soort woning gebeurt bij Energielabel Woning sneller en voordeliger. Het genoemde tarief is inclusief btw en er zijn geen voorrijkosten of andere addertjes onder het gras: wat u ziet is wat u betaalt. Voor elke 50 vierkante meter extra wordt een meerprijs van € 50,- gehanteerd. Let op: staat uw woning op één van de Waddeneilanden, dan gelden andere tarieven omdat het vervoer naar deze plaatsen anders is. Hoe dan ook bent u voor het aanvragen van een energielabel voor uw huis bij Energielabel Woning verzekerd van vriendelijke service, communicatie via één aanspreekpunt en adviseurs die bovendien gecertificeerd zijn conform de BRL9500-W.

→ Direct afspraak maken

Energielabel woning

€ 249,- voor alle woningen tot 100m2.

R
Wij werken in heel Nederland
R
Binnen 5 (werk)dagen uitgevoerd
R
Energielabel volgens NTA 8800 norm
R
Wij zijn een erkend bedrijf
R
Wij zijn BRL9500-W gecertificeerd
R
Betaling achteraf per factuur
R
Meerprijs per 25m2 slechts € 25,-
huis verkopen groningen

Energielabel voor een huis aanvragen: hoe werkt het?

Een energielabel voor uw huis aanvragen gaat heel simpel: u voert uw gegevens in op het online formulier, waarna binnen 24 uur contact met u wordt opgenomen. De afspraak wordt gemaakt en de energieadviseur komt in uw pand foto’s maken, metingen verrichten en alles berekenen met de speciale software. Daarna heeft u het verplichte document van zo’n tien pagina’s met alle informatie binnen vier werkdagen in huis. Dit energielabel is tien jaar geldig. Een energielabel voor een huis aanvragen doet u daarom eenvoudig bij Energielabel Woning.

De meest gestelde vragen

Hier geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent het energielabel volgens de normen van 2021. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer is een energielabel verplicht?

 • Met de huidige regelgeving is een energielabel verplicht bij de overdracht van de woning. De overdracht wordt verzorgd door de notaris. U dient het label naar de notaris te versturen ALVORENS de overdracht plaatsvindt;
 • Tevens is het verplicht om bij verhuur van de woning een energielabel te overhandigen;
 • Per 1 januari 2022 veranderen de regels en dienen woningen al voorzien te zijn van een energielabel voor deze geadverteerd worden.

Wat voor informatie staat er op het label?

Het label bestaat uit ca. 10 pagina’s over de energetische staat van de woning en bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Wat zijn de sancties als ik geen energielabel heb bij de overdracht?

Als verkoper bent u verplicht om bij de woningoverdracht een energielabel te overhandigen. Indien u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen, dan kunt u achteraf een brief van de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)’ ontvangen met een boete. Hierna dient u vooralsnog te zorgen voor een energielabel.

Wat kost een energielabel?

Het energielabel kost € 249,- incl. btw tot 100m2 oppervlak. Per 25m2 extra geldt er een toeslag van € 25,-. Bekijk voor meer informatie onze tarieven pagina.

Wanneer kan ik het energielabel verwachten?

Nadat wij de opname ingepland en uitgevoerd hebben, kunt u het label binnen 4 werkdagen per mail verwachten.

Zijn jullie gecertificeerd?

Energielabelwoning.nl is gecertificeerd conform BRL9500. Om als bedrijf zijnde gecertificeerd te zijn, moet een bedrijf voldoen aan meerdere eisen. Deze eisen zijn opgenomen in de BRL9500. Met deze certificering zijn wij bevoegd om energielabels te registreren in de landelijke database van de overheid (RVO).

Waar kan ik zien of mijn energielabel geregistreerd is?

Het label wordt geregistreerd in de landelijke database. Dit kunt u opzoeken via deze link.

Hoelang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de opnamedatum. Na het verstrijken van de geldigheidsduur, dient er een nieuwe inspectie uitgevoerd te worden.

Waarom Energielabelwoning.nl

 • Enkel gecertificeerde mensen met jarenlange ervaring;
 • Één aanspreekpunt en direct een afspraak;
 • Een vaste all-in prijs zonder bijkomende kosten;
 • BRL9500 gecertificeerd.

Verzorgen jullie ook energielabels voor bedrijfspanden?

Voor energielabels voor bedrijfspanden verwijzen wij u graag door naar de website van Keuringshuis.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een keuring voor het energielabel van uw woning? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op om de keuring in te plannen.


  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik ga akkoord met de betalingsverplichting achteraf na levering energielabel*

  Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

  Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag  te woord.

  aankoopmakelaar groningen