Wettelijk energielabel nieuwbouwwoning nodig? Kies voor Energielabelwoning.nl

Een energielabel voor een nieuwbouwwoning aanvragen is een van de eerste dingen waaraan gedacht moet worden bij het verhuren of verkopen van een woning. Sinds 1 januari 2021 moet een wettelijk energielabel overlegd kunnen worden, dat vastgelegd is volgens de NTA 8800 norm. Wie deze wet negeert, kan fikse boetes krijgen. Energielabelwoning.nl ontzorgt u snel en betrouwbaar, de adviseurs van dit bedrijf zijn gecertificeerd en gaan secuur te werk. Bovendien is Energielabelwoning.nl betaalbaar: voor een energielabel voor een nieuwbouwwoning tot 100 m² bedragen de kosten €249,- incl. btw all-in. Betaling geschiedt achteraf via factuur. De EP-adviseurs (EP staat voor Energie Prestatie) werken snel, binnen vijf werkdagen hebben zij het energielabel uitgevoerd en kunt u verder.

Tarief €50,- incl. btw bij een energielabel

✅  Advies voor één labelklasse hoger, vaak met simpele aanpassingen;

✅ Uw woning sneller verkocht

✅ Uw woning €6.000,- meer waard bij de verkoop;

✅ Inzicht in de besparingsmogelijkheden

Energielabel nieuwbouwwoningen, snel en betaalbaar via Energielabelwoning.nl

Een energielabel voor nieuwbouwwoningen past geheel in het streven naar duurzaamheid. Maar het slaat vanzelfsprekend ook op de energiekosten die de nieuwe bewoner of huurder gaat maken. Dat weet Energielabelwoning.nl als geen ander. Inbouwapparatuur met een lager stroomverbruik, de aanwezigheid van zonnepanelen of andersoortige groene stroomvoorziening, de klimatologische omstandigheden binnen en buiten het gebouw; allerlei zaken zijn van invloed op het energielabel van nieuwbouwwoningen. De EP-adviseurs van Energielabelwoning.nl zijn hierin gespecialiseerd. Wilt u een (nieuwbouw)woning verkopen of verhuren, dan is Energielabelwoning.nl uw aangewezen expert.

→ Direct afspraak maken

Energielabel woning

€ 249,- voor alle woningen tot 100m2.

R
Wij werken in heel Nederland
R
Binnen 5 (werk)dagen uitgevoerd
R
Energielabel volgens NTA 8800 norm
R
Wij zijn een erkend bedrijf
R
Wij zijn BRL9500-W gecertificeerd
R
Betaling achteraf per factuur
R
Meerprijs per 25m2 slechts € 25,-
huis verkopen groningen

Energielabel voor uw nieuwbouwwoning aanvragen bij Energielabelwoning.nl

Een energielabel voor een nieuwbouwwoning aanvragen (dat vervolgens 10 jaar geldig is) doen huizenverkopers en -verhuurders niet alleen omdat het van de overheid moet, maar ook omdat het duidelijkheid geeft voor de portemonnee. En – zeker niet in de laatste plaats – omdat we zuinig om dienen te springen met onze planeet. Een energielabel voor een nieuwbouwwoning aanvragen kan heel snel en simpel via Energielabelwoning.nl. De erkende EP-adviseurs van dit jonge bedrijf werken in heel Nederland en hanteren geen extra voorrijkosten.

De meest gestelde vragen

Hier geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent het energielabel volgens de normen van 2021. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer is een energielabel verplicht?

 • Met de huidige regelgeving is een energielabel verplicht bij de overdracht van de woning. De overdracht wordt verzorgd door de notaris. U dient het label naar de notaris te versturen ALVORENS de overdracht plaatsvindt;
 • Tevens is het verplicht om bij verhuur van de woning een energielabel te overhandigen;
 • Per 1 januari 2022 veranderen de regels en dienen woningen al voorzien te zijn van een energielabel voor deze geadverteerd worden.

Wat voor informatie staat er op het label?

Het label bestaat uit ca. 10 pagina’s over de energetische staat van de woning en bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Wat zijn de sancties als ik geen energielabel heb bij de overdracht?

Als verkoper bent u verplicht om bij de woningoverdracht een energielabel te overhandigen. Indien u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen, dan kunt u achteraf een brief van de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)’ ontvangen met een boete. Hierna dient u vooralsnog te zorgen voor een energielabel.

Wat kost een energielabel?

Het energielabel kost € 249,- incl. btw tot 100m2 oppervlak. Per 25m2 extra geldt er een toeslag van € 25,-. Bekijk voor meer informatie onze tarieven pagina.

Wanneer kan ik het energielabel verwachten?

Nadat wij de opname ingepland en uitgevoerd hebben, kunt u het label binnen 4 werkdagen per mail verwachten.

Zijn jullie gecertificeerd?

Energielabelwoning.nl is gecertificeerd conform BRL9500. Om als bedrijf zijnde gecertificeerd te zijn, moet een bedrijf voldoen aan meerdere eisen. Deze eisen zijn opgenomen in de BRL9500. Met deze certificering zijn wij bevoegd om energielabels te registreren in de landelijke database van de overheid (RVO).

Waar kan ik zien of mijn energielabel geregistreerd is?

Het label wordt geregistreerd in de landelijke database. Dit kunt u opzoeken via deze link.

Hoelang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de opnamedatum. Na het verstrijken van de geldigheidsduur, dient er een nieuwe inspectie uitgevoerd te worden.

Waarom Energielabelwoning.nl

 • Enkel gecertificeerde mensen met jarenlange ervaring;
 • Één aanspreekpunt en direct een afspraak;
 • Een vaste all-in prijs zonder bijkomende kosten;
 • BRL9500 gecertificeerd.

Verzorgen jullie ook energielabels voor bedrijfspanden?

Voor energielabels voor bedrijfspanden verwijzen wij u graag door naar de website van Keuringshuis.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een keuring voor het energielabel van uw woning? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op om de keuring in te plannen.


  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik ga akkoord met de betalingsverplichting achteraf na levering energielabel*

  Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

  Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag  te woord.

  aankoopmakelaar groningen