Snel en voordelig een energielabel voor uw woning aanvragen

Een energielabel voor een woning aanvragen doet u bij Energielabel Woning, een onderdeel van de instantie Keruingshuis. De experts van dit bedrijf dat volgens de wettelijke NTA 8800 norm de energetische staat van uw woning vaststelt, zijn actief in heel Nederland. Voor het opstellen van het rapport komt er een gecertificeerde energieadviseur langs die metingen verricht, foto’s maakt en berekeningen doet op speciaal hiervoor in het leven geroepen software. Daarna heeft u binnen vier werkdagen het document in handen. Een energielabel voor uw woning aanvragen gaat dus het snelst en voordeligst bij Energielabel Woning, want de tarieven van deze experts zijn zeer scherp.

Tarief €50,- incl. btw bij een energielabel

✅  Advies voor één labelklasse hoger, vaak met simpele aanpassingen;

✅ Uw woning sneller verkocht

✅ Uw woning €6.000,- meer waard bij de verkoop;

✅ Inzicht in de besparingsmogelijkheden

Het aanvragen van een energielabel voor uw woning is wettelijk verplicht

Sinds 1 januari 2021 is het aanvragen van een energielabel voor uw woning bij wet verplicht als u deze wilt verkopen of verhuren. Vanzelfsprekend doen we er in Nederland van alles aan om de uitstoot van CO2 te verminderen, onder andere door het energieverbruik van huishoudens terug te dringen. Hoe beter de energetische staat van het huis, hoe hoger de prijs waarvoor het verkocht wordt. Het aanvragen van een energielabel voor een woning volgens de hiervoor opgestelde NTA 8800-norm is noodzakelijk en Energielabel Woning staat u daarin bij. U vult het online contactformulier in, waarna u binnen 24 uur antwoord heeft en een afspraak gemaakt wordt. Snelheid, expertise, transparantie en de benodigde certificaten zijn de aspecten waarin Energielabel Woning zich onderscheidt.

→ Direct afspraak maken

Energielabel woning

€ 249,- voor alle woningen tot 100m2.

R
Wij werken in heel Nederland
R
Binnen 5 (werk)dagen uitgevoerd
R
Energielabel volgens NTA 8800 norm
R
Wij zijn een erkend bedrijf
R
Wij zijn BRL9500-W gecertificeerd
R
Betaling achteraf per factuur
R
Meerprijs per 25m2 slechts € 25,-
huis verkopen groningen

Energielabel voor uw woning aanvragen bij Energielabel Woning

Wilt u een energielabel voor uw woning aanvragen omdat deze in de verkoop of verhuur gaat? Voorkom boetes, want u weet Energielabel Woning nu te vinden. De energieadviseurs van deze gespecialiseerde instantie zijn actief in heel Nederland en de tarieven die op de website staan vermeld zijn duidelijk en all in: er zijn dus geen bijkomende kosten of andere haken en ogen. Het energielabel voor uw woning aanvragen doet u bij het erkende Energielabel Woning, voor vriendelijke en snelle service.

De meest gestelde vragen

Hier geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent het energielabel volgens de normen van 2021. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer is een energielabel verplicht?

 • Met de huidige regelgeving is een energielabel verplicht bij de overdracht van de woning. De overdracht wordt verzorgd door de notaris. U dient het label naar de notaris te versturen ALVORENS de overdracht plaatsvindt;
 • Tevens is het verplicht om bij verhuur van de woning een energielabel te overhandigen;
 • Per 1 januari 2022 veranderen de regels en dienen woningen al voorzien te zijn van een energielabel voor deze geadverteerd worden.

Wat voor informatie staat er op het label?

Het label bestaat uit ca. 10 pagina’s over de energetische staat van de woning en bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Wat zijn de sancties als ik geen energielabel heb bij de overdracht?

Als verkoper bent u verplicht om bij de woningoverdracht een energielabel te overhandigen. Indien u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen, dan kunt u achteraf een brief van de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)’ ontvangen met een boete. Hierna dient u vooralsnog te zorgen voor een energielabel.

Wat kost een energielabel?

Het energielabel kost € 249,- incl. btw tot 100m2 oppervlak. Per 25m2 extra geldt er een toeslag van € 25,-. Bekijk voor meer informatie onze tarieven pagina.

Wanneer kan ik het energielabel verwachten?

Nadat wij de opname ingepland en uitgevoerd hebben, kunt u het label binnen 4 werkdagen per mail verwachten.

Zijn jullie gecertificeerd?

Energielabelwoning.nl is gecertificeerd conform BRL9500. Om als bedrijf zijnde gecertificeerd te zijn, moet een bedrijf voldoen aan meerdere eisen. Deze eisen zijn opgenomen in de BRL9500. Met deze certificering zijn wij bevoegd om energielabels te registreren in de landelijke database van de overheid (RVO).

Waar kan ik zien of mijn energielabel geregistreerd is?

Het label wordt geregistreerd in de landelijke database. Dit kunt u opzoeken via deze link.

Hoelang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de opnamedatum. Na het verstrijken van de geldigheidsduur, dient er een nieuwe inspectie uitgevoerd te worden.

Waarom Energielabelwoning.nl

 • Enkel gecertificeerde mensen met jarenlange ervaring;
 • Één aanspreekpunt en direct een afspraak;
 • Een vaste all-in prijs zonder bijkomende kosten;
 • BRL9500 gecertificeerd.

Verzorgen jullie ook energielabels voor bedrijfspanden?

Voor energielabels voor bedrijfspanden verwijzen wij u graag door naar de website van Keuringshuis.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een keuring voor het energielabel van uw woning? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op om de keuring in te plannen.


  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik ga akkoord met de betalingsverplichting achteraf na levering energielabel*

  Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

  Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag  te woord.

  aankoopmakelaar groningen