Het NTA 8800 energielabel voor de verkoop van uw woning

Sinds 2021 is het verplicht om bij de verhuur of verkoop van een woning het NTA 8800 energielabel te (kunnen) overleggen. Energielabel Woning heeft de expertise en de certificaten in huis om voor uw woning het NTA 8800 energielabel vast te stellen. Deze is vervolgens tien jaar geldig. De specialisten van Energielabel Woning werken met tarieven per vierkante meter die voordelig uitvallen: voor huizen met een oppervlakte tot 100 m² betaalt u slechts € 249,- incl. btw. De medewerkers werken in heel Nederland, voor de Waddeneilanden worden logischerwijs aangepaste tarieven gehanteerd.

Tarief €50,- incl. btw bij een energielabel

✅  Advies voor één labelklasse hoger, vaak met simpele aanpassingen;

✅ Uw woning sneller verkocht

✅ Uw woning €6.000,- meer waard bij de verkoop;

✅ Inzicht in de besparingsmogelijkheden

Een energielabel NTA 8800 vraagt u aan bij Energielabel Woning

Energielabel Woning kan uw woning binnen vijf dagen van het energielabel volgens de NTA 8800 norm voorzien. Dit erkende bedrijf is BRL9500-W gecertificeerd en daarom erkend door de overheidsinstanties. Een energielabel NTA 8800 vraagt u aan bij Energielabel Woning via het online contactformulier, maar even bellen mag ook. Betaling geschiedt achteraf per factuur. Wanneer het label gereed is, leest u in een ongeveer tien pagina’s tellend document alles over de energetische staat van de woning, en daarbij een aantal suggesties om deze aan te passen door het nemen van energiebesparende maatregelen. Dat varieert van het overstappen op gas en het aanbrengen van beter isolatie tot het vervangen van boilers en het enkele glas vervangen door de dubbele variant.

→ Direct afspraak maken

Energielabel woning

€ 249,- voor alle woningen tot 100m2.

R
Wij werken in heel Nederland
R
Binnen 5 (werk)dagen uitgevoerd
R
Energielabel volgens NTA 8800 norm
R
Wij zijn een erkend bedrijf
R
Wij zijn BRL9500-W gecertificeerd
R
Betaling achteraf per factuur
R
Meerprijs per 25m2 slechts € 25,-
huis verkopen groningen

Waarom een NTA 8800 energielabel aanvragen bij Energielabel Woning?

Een NTA 8800 energielabel aanvragen doet u bij Energielabel Woning om diverse redenen. De tarieven zijn scherp, de gecertificeerde experts zijn actief in heel Nederland, u betaalt achteraf en weet hoe u de woning indien nodig energiezuiniger maakt. Bovendien voorkomt u boetes omdat een NTA 8800 energielabel aanvragen sinds 1 januari 2021 bij wet verplicht is, als u de woning wilt verhuren of verkopen. Energielabel Woning gaat secuur te werk en u betaalt geen bijkomende kosten: de tarieven die op de website staan zijn all in. Transparantie en helderheid staan bij Energielabel Woning hoog in het vaandel.

De meest gestelde vragen

Hier geven we antwoord op de meest gestelde vragen omtrent het energielabel volgens de normen van 2021. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer is een energielabel verplicht?

 • Met de huidige regelgeving is een energielabel verplicht bij de overdracht van de woning. De overdracht wordt verzorgd door de notaris. U dient het label naar de notaris te versturen ALVORENS de overdracht plaatsvindt;
 • Tevens is het verplicht om bij verhuur van de woning een energielabel te overhandigen;
 • Per 1 januari 2022 veranderen de regels en dienen woningen al voorzien te zijn van een energielabel voor deze geadverteerd worden.

Wat voor informatie staat er op het label?

Het label bestaat uit ca. 10 pagina’s over de energetische staat van de woning en bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Wat zijn de sancties als ik geen energielabel heb bij de overdracht?

Als verkoper bent u verplicht om bij de woningoverdracht een energielabel te overhandigen. Indien u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen, dan kunt u achteraf een brief van de ‘Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)’ ontvangen met een boete. Hierna dient u vooralsnog te zorgen voor een energielabel.

Wat kost een energielabel?

Het energielabel kost € 249,- incl. btw tot 100m2 oppervlak. Per 25m2 extra geldt er een toeslag van € 25,-. Bekijk voor meer informatie onze tarieven pagina.

Wanneer kan ik het energielabel verwachten?

Nadat wij de opname ingepland en uitgevoerd hebben, kunt u het label binnen 4 werkdagen per mail verwachten.

Zijn jullie gecertificeerd?

Energielabelwoning.nl is gecertificeerd conform BRL9500. Om als bedrijf zijnde gecertificeerd te zijn, moet een bedrijf voldoen aan meerdere eisen. Deze eisen zijn opgenomen in de BRL9500. Met deze certificering zijn wij bevoegd om energielabels te registreren in de landelijke database van de overheid (RVO).

Waar kan ik zien of mijn energielabel geregistreerd is?

Het label wordt geregistreerd in de landelijke database. Dit kunt u opzoeken via deze link.

Hoelang is het energielabel geldig?

Het energielabel is 10 jaar geldig vanaf de opnamedatum. Na het verstrijken van de geldigheidsduur, dient er een nieuwe inspectie uitgevoerd te worden.

Waarom Energielabelwoning.nl

 • Enkel gecertificeerde mensen met jarenlange ervaring;
 • Één aanspreekpunt en direct een afspraak;
 • Een vaste all-in prijs zonder bijkomende kosten;
 • BRL9500 gecertificeerd.

Verzorgen jullie ook energielabels voor bedrijfspanden?

Voor energielabels voor bedrijfspanden verwijzen wij u graag door naar de website van Keuringshuis.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een keuring voor het energielabel van uw woning? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op om de keuring in te plannen.


  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en ik ga akkoord met de betalingsverplichting achteraf na levering energielabel*

  Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen

  Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag  te woord.

  aankoopmakelaar groningen